Majitel Tomáš Svášek

se narodil v r. 1970. Vystudoval gymnázium v Pardubicích a vyšší odbornou školu hotelnictví a cestovního ruchu v Poděbradech. Působil v prvotřídní restauraci Pelikán a poté v pražské restauraci U supa. Zde nasbíral mnoho cenných zkušeností v oblasti cateringu. Během zahraniční dovolené v r. 1995 se poprvé seznámil s italskou kuchyní. Nadchla ho natolik, že v r. 1996 otevřel společně s panem Petrem Čeňkem Restauraci Felicita – jednu z prvních italských restaurací u nás. Absolvoval několik stáží v restauracích v různých italských regionech.  Věnuje se studiu sommeliérství, úspěšně složil  několik  zkoušek v  tomto oboru ve Vinařském institutu. Víno je jeho koníčkem. V roce 2013 prodělal vážné onemocnění míchy, které způsobilo ochrnutí nohou. Nyní je zpět v plné síle :).

 

Provozní manažer restaurace Jiří Klinger

Šéfkuchař Jan Novotný 

se narodil v r. 1988. Absolvoval SOU U Krbu  obor kuchař v Praze. V r. 2005 začínal ve Felicitě, kde strávil tři roky a získal první zkušenosti. Poté, po dobu necelých pěti let, pracoval v restauraci U Supa v Praze. Zde nasbíral i cenné zkušenosti v oblasti cateringu. Dále jeho cesta vedla do Německa kde se zdokonaloval v italské kuchyni a získal zkušenosti s vedením kolektivu. V r. 2015 se vrací do Čech. Bydlí v Neratovicích. Do Felicity nastupuje na jaře 2015 a během pár měsíců postupuje na místo šéfkuchaře, aby zúročil své zkušenosti a zálibu ve vaření.  Absolvoval mnoho kuchařských kurzů. Vařil se Zdeňkem Pohlreichem. Italská kuchyně ho velmi baví a nové trendy jsou pro něj neustálou výzvou.

Zástupce šéfkuchaře Michal Bláha

 se narodil v r. 1992 v Kostelní Lhotě, kde doposud bydlí. Vystudoval SOU v Poděbradech obor kuchař. Po ukončení školy nastoupil do Restaurace Basta Fidli v Poděbradech, kde působil 3 roky. Vypracoval se zde na post zástupce šéfkuchaře. Poté působil dva roky v Restauraci Želivárna v Praze. Vaření ho velice baví a je nedílnou součástí jeho života. Dle jeho slov se má stále co učit. Rád dává všemu 100 % a zkouší nové pokrmy a receptury. Do restaurace nastoupil v říjnu roku 2016 a velice rychle se stal nedílnou a nenahraditelnou součástí našeho kuchařského týmu.

Standa Němec, Petr Hušek – kuchaři

Eva Plicková, Ali Yahyaoui – pomocná síla v kuchyni

Zdena Hanušová, Jiří Borovička, Kateřina Hanušová, Eva Nedorostová – servis

Zvláštní poděkování si zasluhuje paní Zdena Hanušová, která ve Felicitě pracuje od jejího otevření. Je nenahraditelnou součástí restaurace!

 

 

 

 

 

.