.
Nová vinařství v nabídce:
.
Vinařství Horák
Malé butikové vinařství založené v roce 2004. Nachází se v obci Vrbice, podoblast velkopavlovická, která je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji a je známa svou ojedinělou lokalitou vinných sklepů vykopaných v pískovcové skále. Specializuje se pouze na výrobu přívlastkových vín. Vinařství je členem VOC MODRÉ HORY.
O chod vinařství se stará Leoš Horák spolu se synem Lukášem Horákem. Samotný provoz se nachází uprostřed obce a vznikl rekonstrukcí starého selského stavení. V blízké budoucnosti je plánována výstavba moderní haly pro lahvování a uskladnění vína.
Vizí vinařství je vyrábět jen takové množství lahví, které zaručuje kvalitu, vinařovu kontrolu nad výrobou a osobní přístup ke všem zákazníkům.
Vinařství obhospodařuje 1 ha vlastních vinic, ostatní hrozny pocházejí od smluvních dodavatelů z Vrbice a blízkého okolí. Hrozny jsou zpracovávány moderním mlýnko-odstopkovačem a následně lisovány pneumatickým lisem. Bílá vína se školí v nerezových nádobách, červená v dubových a akátových sudech. Vybrané šarže se vyrábí metodou Barrique. Při výrobě jsou používány moderní technologie a postupy, důraz je kladen na maximální příjemnost a harmonii všech vín. Vlajkovou lodí je CUVÉE HORÁK zrající v nových 500 litrových sudech. Celá produkce je lahvována.
Vína se pravidelně umisťují na prestižních výstavách doma i v zahraničí. Za pozornost stojí úspěchy posledních 5 ročníků, kdy se vína vinařství pokaždé umístila mezi 1000 víny světa v publikaci Vins du Monde.
Vinařství ZD Němčičky
Abbadia Adenga
Vinařství Abbadia Adenga se řadí za nejlepší pro umístění vinic. Rozkládá v oblasti Montalcina na dvou oddělených pozemcích. Majitelé pro své vinice vybrali půdu bohatou na minerály. Abbadia Ardenga dokonale vyhovuje pěstování vinných hroznů, jejich uchovávání a má též mimořádnou historickou hodnotu. Vinné sklepy Abbadia Ardenga pochází z římsko-etruské doby, kdy v těchto místech procházela velmi důležitá spojnice mezi městy Chiusi, Rossele, Arezzo a Volterra. Abbadia Ardenga je jedním z prvních zakládajících členů „Consorzio del Brunello di Montalcino“ a tak není překvapení, že „Brunello“, unikátní víno z Montalcina, patří mezi hlavní speciality vinařství Abbadia Ardenga.
- Brunello di Montalcino DOCG 2007 – Sangiovese Grosso
- nejprestižnější víno z vinařství Abbadia Ardenga, které reprezentuje dokonalé a harmonické spojení hroznů Sangiovese Grosso a půdy oblasti Montalcino. Víno je bohaté na minerály.
- Vigna Piaggia Brunello di Montalcino DOCG – Sangiovese
- Rosso di Montalcino DOC – Sangiovese
- typické, harmonické Sangiovese s příjemnou charakteristickou a ovocnou chutí pochází z jihozápadních vinic, rozkládajících se v oblasti Montalcina.
- Brunello di Montalcino Vigna Piaggia DOCG
- hrozny Sangiovese pěstované na svazích montalcinských vinic Piaggia dávají vyniknout výjimečným vlastnostem.
- Brunello di Montalcino Riserva – Sangiovese Grosso
- víno rubínové barvy až granátových odstínů, kořenité chuti s éterickými tóny od vanilky až po hutnou vůni povidel. Plné, harmonické a příjemné.
Vinařství Máté
Máté, rodinné vinařství rozkládající se na dvou soukromých kopcích orientovaných na západ směrem k moři, leží v mírném pásu oblasti Montalcina. Původně románské vinice s historií starší 2000 let leží v nadmořské výšce 300 až 400m a mají až neuvěřitelně pestré terroir, které se krásně promítá ve všech vínech od Máté. Vinice byly citlivě rozvrženy s precizností vlastní Ferenci Máté. Na 7 ha (15 akrů) pozemků se vinice rozprostírají mezi středomořskými lesy plnými bylin a divokého ovoce. Za vinařstvím Máté stojí taková jména jako Fabrizio Moltard a agronom Angelo Gaja. Klony, zvolené pro jednotlivé vinice, navrhl francouzský enolog Pierre Guillaume. Odrůda Sangiovese byla vysazena ve fosilních půdách s výrazným podílem vulkanických hornin, Merlot čerpá živiny v písečném podloží s obsahem jílu, Cabernet Sauvignon v půdách tvořených slíny, tj. jílovitými půdami s obsahem karbonátů, a Syrah byl vysazen na jižních terasách bohatých na minerály.
Ferenc Máté, autor knižních titulů „The Hills of Tuscany“ a „Vineyard in Tuscany“ („Toskánská vinice“, česky vyšlo v roce 2012) a jeho žena Candace, malířka, opustili New York v roce 1990, aby se usadili na toskánském venkově a vybudovali své rodinné vinařství v jedné z celosvětově nejprestižnějších vinařských oblastí. Oba jsou nádherným příkladem toho, že pokud naleznete to správné místo, máte k dispozici zkušené odborníky a k pěstování a výrobě vína přistupujete s velkou láskou a péčí, je možné dosáhnout celosvětového úspěchu i bez letité historie.
- Mania – Cabernet Sauvignon 100%
- Rosso di Montalcino
- brilantně jasné rubínové barvy. Kořeněné aroma se příjemně doplňuje s jemnou květinou vůní s podtóny kůže, černých třešní a anýzu. Hedvábné rosso se svěží kyselinkou.
- Merlot/Mantus DOC – Merlot 100%
- intenzivní rubínové barvy s vůní lékořice a krabice od doutníků. Měkké a jemné taniny s chutí zralého ovoce, malin a tmavé čokolády.
- Cabernet Sauvignon DOC
- svůdná vůně exotického koření, hřebíčku a sladké skořice s jemným dotekem espressa. Pevné, ale hladké na povrchu, na samém konci s intenzitou zralého ovoce.
- Brunello di Montalcino DOCG – Sangiovese
- velké Sangiovese, nádherně temně rudé bary s černými odlesky, plné chuti a s obdivuhodnou zralostí. Vůně zpočátku lehce květnatá přecházející až do zeleného cedru.
- Brunello di Montalcino Campo Alto DOCG
- zřejmě největší víno z vinařství, jehož renomé stále stoupá vzhůru. Skvělé, vybalancované Brunello se středně plným tělem. V aroma můžete najít černé třešně a kávu.
- Brunello di Montalcino Riserva
- nádherné víno zářivě rubínové barvy s černými odlesky. Vůně je silná, kouřový buket se dobře mísí s vůní oregána, s jemnými náznaky čokolády a se zakulacenými tóny třešní.
Vinařství Castello Di Cacchiano
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 – Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též „Barone di Ferro“ (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci toskánského vinařství a vinohradnictví při kodifikaci moderní receptury vína Chianti.
Současný majitel, hrabě Giovanni Ricasoli-Firidolfi převzal vinařství v roce 1984 a ve své práci zúročuje nejen své osobní zkušenosti, ale i historické kořeny rodu. Vína Castello di Cacchiano jsou charakteristická nenapodobitelným teroir, osobním přístupem, oddaností a láskou k půdě. Castello di Cacchiano se nachází na jednom z nejprestižnějších území Chianti a spravuje přes 200 ha půdy, z toho 32 ha jsou vinice a zbytek je osázen olivovými háji (asi 5000 stromů).
- Chianti Classico DOCG 2008 – 95% Sangiovese, Canaiolo, Malvasia Nera, Colorino
- intenzivně rubínové barvy s vůní bobulovin, višní, vanilky a džemu z kdoulí. Chuťově velmi vyvážené s množstvím zralého ovoce a plné třísloviny.
- Olio Chianti Classico DOP, 500ml
- extra pannenský olivový olej barvy zlaté má bohatou přírodní chuť i vůni s jemnou kořenitou dochutí.
- Chianti Classico Riserva DOCG 2006 – Sangiovese 95%, Canaiolo, Malvasia Nera, Colorino
- víno temně rubínové barvy s fialovými odlesky, vůně plná, minerální, přecházející od lanýžů až do tabáku a dehtu.
- Chianti Classico Millennio DOCG – Sangiovese 100%
- průzračné rubínové barvy s granátovými odlesky. Diskrétní vůně kosatce přechází v intenzivní vůni zralých malin s vanilkou a kardamonem. Víno má robustní vyváženou chuť.
- Vin Santo del Chianti Classico DOC
- tradiční dezertní víno intenzivní jantarové barvy s mahagonovými odlesky. Ve vůni se uplatňuje silná vůně ořechů a hrubě mleté kávy.
Vinařství Panizzi
Giovanni Panizzi z Lombardie koupil v roce 1979 kousek od městských hradeb San Gimignano usedlost Podere Santa Margherita. Jeho Vernaccia di San Gimignano, v dnešní době již famózní a oceňovaná, slavila první úspěchy v roce 1989. Víno, jehož láhev je charakteristická svou neobvyklou etiketou, se brzy stalo referenčním ukazatelem, a to nejen pro San Gimignano, ale také pro celý italský trh s vínem. Úsilí a intenzivní práce enologa Giovanni Panizzi nepochybně přispěly k šíření značky Vernaccia jak v Itálii, tak po celém světě. Víno s charakteristickým rysem Giovanni úspěšně proměnil na moderní „bílé“, které je jako jediné v Toskánsku nositelem označení DOCG.
V roce 2005 koupila vinařství Panizzi rodina Niccolai, jedna z nejvýznamnějších rodin v San Gimignanu, a rozšířila vinařství na téměř 70h. Sortiment nyní zahrnuje kromě čtyř typů Vernaccia di San Gimignano DOCG, také Chianti Colli Senesi DOCG a dvě „Supertuscan“, Brunello di Montalcino DOCG, Rosso di Montalcino DOC a další červené a růžové varianty.
V průběhu let se stala značka Panizzi synonymem pro luxusní italské víno. V současné době Panizzi produkuje více než 300.000 lahví ročně, z nichž 70% se vyváží do celého světa. Panizzi také vyrábí několik tisíc lahví kvalitního extra panenského oleje, oceněného UMAO jako jeden z nejlepších italských olivových olejů.
- Chianti Colli Senesi dei Riserva „Vertunno“
- Chianti dei Colli Senesi DOCG Riserva – Vernaccia di San Gimignano 100%
- intenzivní rubínové barvy s fialovými odstíny. Plná a bohatá vůně v níž převažují ostružiny, třešeň a malina s jemnými tóny vanilky a lékořice.
- Vernaccia di San Gimignano DOCG – Evoé – Vernaccia di San Gimignano
- jasně zlatá barva s jantarovými odlesky. Okouzlující intenzivní vůně bezu a aromatických bylin, příjemně doplněná kandovanou citrusovou kůrou, zázvorem a vůní maracuji.
- Vernaccia di San Gimignano DOCG Riserva
- světle slámově žluté barvy s patrným světle zeleným odstínem inklinujícím k antické zlaté. Bohatá vůně, ve které se mísí tóny ananasu a melounu.
Bidoli
Vinařství z oblasti Friuli produkující vína mezinárodních odrůd. Vína perfektně vystihují charakter jednotlivých odrůd a regionu, který vínům dává skvělou a nezaměnitelnou mineralitu. Jedno z mála vinařství v naší nabídce s vyšší produkcí. Vinařství fungující na principu vinařského družstva pečlivě dbá na kvalitu a díky dlouholetým smlouvám s jednotlivými zemědělci je v každém ročníku schopno kvalitu zachovat. Úspěšně fungující koncept, který je postaven na šetrném zemědělství, dává vína za skvělé ceny a přináší vína na každý den.
- Pinot Grigio Rosé
- velmi osvěžující, světle růžové víno s čerstvým, aromatickým buketem květin a ovoce, s jemnou kyselinkou, vynikající k předkrmům, lehkým pokmům s těstovinami a rybám.
- Chardonnay DOC
- jemné, elegantní víno slámově žluté barvy s odstíny zelené. Velmi komplexní aroma s nádechem meruňky, ananasu a ovoce s bílou dužinou. Chuť je plná, silná a příjemná.
- Sauvignon Blanc DOC
- suché, aromatické víno slámově žluté barvy, přecházející do zelených odstínů. Ve vůni se uvolňuje aroma tomatových lístků, maracuji, grapefruitu a černého bezu.
- Pinot Grigio DOC
- klasické bílé víno regionu Friuli. Charakteristická světle žlutá barva, v aroma se uvolňuje vůně čerstvého ovoce, broskví a melounů, v chuti je plné a výrazné.
- Prosecco le Alte Bidoli DOC Extra Dry
- suché šumivé víno barvy slámově žluté. Jemné a elegantní aroma s náznaky drobného ovoce. Chuťově harmonické s velmi dobře vyváženou kyselostí.
Vinařství Girolamo Russo
Butikové vinařství na severním svahu Etny. Po studiu italské literatury a hry na klavír se Giusepe Russo plně začal věnovat produkci vína v rodinném vinařství. Puntíčkář, který vína vyrábí s naprostou precizností a akcentem na detail. Klíčovým prvkem jeho vín jsou staré vinohrady, které mají velice nízký výnos z hektaru. Díky tomu jsou vína Girolama skutečnou expresí vín ze sopečného podloží. Dalším klíčovým faktorem je použití pouze odrůd, které historicky do této oblasti patří. Vinice v nadmořské výšce od 600 po 850 metrů a stářím vinic mezi 60 až 100 lety dávají nesmírně elegantní vína s obrovským potenciálem ke zrání. Celková produkce je 15 tisíc lahví ročně a pouhých tisíc lahví je ze stoleté vinice Feudo di Mezzo. Speciálně toto víno je skvostem a perlou v našem portfoliu.
- Etna Rosso a‘ Rina DOC
- zdařilý blend 95 % Nerello Mascalese a 5 % Nerello Cappucio, sestavený ze všech tří „cru“ vinic, rozkládajících se v nadmořské výšce 650 – 800 m.
Tenuta dell’Ornellaia – Toscana
Tenuta dell’Ornellaia – Toscana Historie vinařství Tenuta dell´Ornellaia začíná rokem 1981, kdy markýz Lodovico Antinori vybral polohy v oblasti Bolgheri na západě Toskánska pro výsadbu odrůd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot. Odrůdy, které se nejvíce hodily do specifického mikroklimatu regionu v blízkosti Středozemního moře. V roce 1999 vstupuje do společnosti kalifornský výrobce Robert Mondovi a v roce 2002 se stává kompletním vlastníkem usedlosti. Dva měsíce poté přenechává 50% toskánské šlechtické rodině Marchesi dé Frescobaldi, která se od 1. dubna 2005 stává jediným vlastníkem usedlosti. Team, který po léta vede vinařství k světovému úspěchu se nemění a nadále pokračuje ve výrobě jedinečných vín. Toto vinařství se řadí mezi top 10 nejlepších v celém světě.
- Le Volte
- plné tělo, lesní ovoce s jemnou kyselinkou. Je druhým vínem z produkce Super tuscanu Ornellaia. 50 % Merlot, 30 % Sangiovese a 20 % Cabernet sauvignon. Zraje rok ve francouzském dubu. Vhodné dekantovat hodinu před podáváním.
- Ornellaia 2011
- ročník 2011 dokonale vyjadřuje vlastnosti Ornellaia. Intenzivní, plně zralé, ale zároveň ostřejší a živé. Na patře silné koncentrace, okamžitě zapůsobí, masivní přesto hedvábně jemné ,umožňuje, aby víno zcela naplnilo ústa, ale bez pocit tíhy .Patří k nejlepším světovým vínům . Parker 97 bodů.
- 51% Cabernet Sauvignon – 32% Merlot – 11% Cabernet Franc – 6% Petit Verdot
Ornellaia 2009
Zralost a elegance jsou dvě vlastnosti, které lze nejlépe popisují Ornellaia 2009. Zrodila z ročníku, který začal v pohodě a pak se obrátil ve velké horko, bylo nutné dát pozor při sklizni, aby se zachovala svěží kyselinka hroznů a aromatická komplexnost. Vůně vína, jsou velkorysé a čistě díky vyzrálým plodů, doplněné čokoládou a balsamico tóny s aromatickými bylinami. Na patře, sametově hladké a prostorné, s příjemnými taniny. Parker 97b.
52% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 21% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
Fattoria di Magliano
Poggio Bestiale
Zraje 18 měsíců v barikových sudech. Intenzivní, plné tělo s tóny ostružin a višní . Velké víno od enoložky ze Sassicaii. O tomto vínu se říká, že jevelmi podobné Sassicaie, ale stojí pětinu ceny J. Parker 93b.
Vinařství I Balzini
I Balzini, toskánská zemědělská farma a vinařství, vznikla v lokalitě starého zemědělského statku v oblasti Barberino Val d’Elsa. Na pozemcích o rozloze 13ha se rozprostírají vinice, olivové háje a lesy. Hlavní vinice je v intimní blízkosti usedlosti, kde je též zřízeno nové vinařství, které je s ohledem na ráz krajiny částečně postaveno v podzemí, aby esteticky nerušilo charakter okolí.
Vína, vyrobená v I Balzini jsou pečlivě připravována paní Antonellou D’Isanto a jejím chotěm Vincenzo D’Isanto tak, aby nejlépe akumulovala terroir Berberino Val d’Elsa. Motto paní a pána D’Isanto je nevyrábět banální a necharakteristická vína podléhající módním výstřelkům. Vína I Balzini poskytují spotřebitelům jedinečný a výjimečný zážitek hluboké reflexe a pokory k toskánské krajině.
White Label IGT Sangiovese a Cabernet Sauvignon
Black Label IGT Cabernet Sauvignon a Sangiovese
I Balzini White Label IGT
intenzivní tmavě rubínově červené víno s elegantním a komplexním buketem se vyznačuje chutí po zralých červených plodech s kořeněnými podtóny. Dobře vyvážené, tělnaté…
I Balzini Black Label IGT
tmavé, rubínově červené barvy s fialovými odlesky. Komplexní a harmonická vůně fialek a kosatců s typickými náznaky kávy a vanilky, tmavé čokolády a kůže. Dobře…
Olio Extra Vergine di Oliva, 500ml
extra pannenský olivový olej barvy temně zelené s nádechem zlaté s velmi intenzivní, příjemnou chutí bohatou na rostlinné tóny, mezi nimiž vyniká ostropestřec a…
Vinařství Abbadia Ardenga se rozkládá v oblasti Montalcina na dvou oddělených pozemcích. Majitelé pro své vinice vybrali půdu bohatou na minerály.